Museum Smaak - Oktober 2015

Ik koos als thema Tussenruimte – Tussentijd. Ik wil tussenruimte laten zien in de stad, de natuur, in de materie, tussen mensen, tussen deze en gene wereld en een andere tijdservaring geven. We hebben ruimte nodig en we willen een schuilplek, want we zijn zoekende. We zijn ‘zo beneden’ en we willen ‘zo boven’ waarnemen. De wereld is zo vol, zo ook ons hoofd, zelfs materie spat uit elkaar. Het klokje tikt niet meer zoals het thuis tikt. Time-out. Ik collectioneerde in deze volgorde: Reintjes, Rombouts, van der Linden, Reijinga, Konijn, Kalmijn, Termijn, de Coninck, Mulders, uit collectie van Ginkel. Magdalena laat werken zien van: Francisca Kalmijn, John Konijn, Ruud Termijn, Angeli Mulders, Marian Reintjes, Tjerk Reijinga, Hans Rombouts, Arjen van der Linden, Magdalena de Coninck, en Renso Tamse.
— Magdalena de Coninck

Kijk voor kunst en gedichten van Magdalena de Coninck zelf op haar website.