Reactie schilderij 'Blauwe Maan'

"Ik weet niet of je het met die opzet hebt geschilderd, maar er treedt een hypnotiserend optisch effect op als je op een bepaalde afstand staat. Je ogen willen de blauwe maan scherp hebben, maar ook de verticale elementen ervoor en omheen. Allebei tegelijk scherp kan niet; het heeft het effect dat je snel wisselend gaat scherpstellen. Hierdoor kreeg ik althans het gevoel in het schilderij gezogen te worden. Het leuke is dat kijken dan ineens een completere fysieke beleving wordt. Verder heb ik een tik dat ik schilderijen vaak kantel en omdraai. Als ik dat bij dit schilderij doe komen er voorstellingen naar voren. (Zelf denk ik dat er soms dingen uit het onderbewustzijn op die manier hun weg naar het doek vinden, zo heb ik het bij mijn schilderijen wel meegemaakt.) Vooral in hetgeen wat in het rood is geschilderd, herken ik menselijke figuren en dieren, zoals je ook naar wolken kunt kijken en dingen herkent. Ik ga ze niet benoemen, misschien wil je zelf eerst ontdekken!"